Galleria

Mikrobien leviäminen ympäristöön estetään osastoimalla ja alipaineistamalla tila, jossa työ suoritetaan. Purkumateriaalin käsittely on tärkeä osa mikrobipurkutyötä. Purkumateriaali kootaan kohteessa tiiviisiin säkkeihin. Osastoitu alue puhdistetaan mikrobeista hyvin purun ja jätteiden poisviemisen jälkeen. Tässä kohteessa purkumateriaali koostui turpeesta, hiekasta ja kivistä. Ennen eristeiden asentamista purettu alue käsitellään Novitrol 483 homeenestoaineella, jonka käyttö sisätiloissa on turvallista. Novitrol 483 on kasviöljypohjainen, hajuton ja biohajoava tuote. Lattiaan asennettiin eristeeksi Foamitin vaahtolasimurske. Vaahtolasimurske valikoitui eristeeksi ekologisuuden ja kevyen käsiteltävyyden vuoksi. Lopuksi lattia ennallistettiin oikeaan korkoon tasoitustöitä varten.
Pienkorjaustyöt:: Betonipaikkaukset, pienet purku- ja rakennustyöt, tiivistys- ja saumaustyöt
Pihan rakennus siirtolapuutarhaan asiakkaan suunnitelmien mukaan. Mikä onkaan parempaa kuin viettää kesäpäivää modernissa puutarhassa ystävien kesken, ihastella kasvatuslaatikoissa kasvavia vihanneksia ja tonttia ympäröiviä vadelmapensaita. Patiolla voi nauttia yhdessä valmistettua ruokaa ja vaihtaa kuulumisia. Handolinin taimitarhalla Nurmijärven Röykässä on Uudenmaan parhaat taimet. Kuvissa pilarikatajaa, useampaa puutarha-vadelma-lajia sekä siperianhernepensasta. Tontilla vuosikausia kasvanutta katajaa leikattiin monta metriä lyhyemmäksi talvella. Istutusastiaan voi joka kesä istuttaa uudet, kauniit kukkaset.
Päivitettiin asiakkaan tummat pinnat valoisampiin. Makuuhuoneen katto rapsittiin alas, verkotettiin, tasoitettiin ja maalattiin Tikkurilan Siro kattomaalilla. Seinät tasoitettiin ja maalattiin niin ikään Sirolla. Keittiön katto ja seinät maalattiin Tikkurilan Lujalla. Luja kestää erinomaisesti kulutusta ja soveltuu myös kosteisiin tiloihin. Maali sisältää homeenestoainetta. Uusittiin lattialistat, ovilistat, kynnyslistat sekä kuvassa näkyvän saunan ikkunalistat. Pyökin värinen mdf-kattopaneeli käsiteltiin Tikkurilan paneeliässällä. Väri tuomenkukka. Karhennetiin paneeli ensin kevyesti ja sitten päälle useampi kerros tuomenkukkaa. Vaaleamman värin ansiosta katto tuntuu olevan korkeammalla kuin ennen käsittelyä. Tammi-parketin päälle asennettiin laminaattilattia. Parketin päälle asennettu laminaatti nosti sen verran lattiaa, että saatiin höylätä jokaista ovea enemmän tai vähemmän.
25 neliön hirsinen siirtolapuutarhamökki rakennettiin 1950-luvulta peräisin olevan mökin tilalle. Piskuinen vanha mökki purettiin ihan käsipelillä, maanrakennusyritys teki pohjatyöt ja Rakennus Sahamäki teki perustuksia myöten uuden hienon mökin. Mökin hirret nosteltiin paikalleen ihan käsipelillä. Hirsirakentamisessa on tärkeää huomioida hirren painuminen ja lukea asennusohjeita tarkoin. Asiakas valitsi mökkiin mustan huopakaton, joka oli oiva valinta kesäisiin sateisiin. Ei juurikaan sateen ropina haittaa. Mökin taakse asennettiin Uponorin mökki- ja saunakaivo harmaille vesille. Sisälle haluttiin rouheaa, mutta modernia fiilistä. Elävä laattalattia ja Tikkurilan paneeliässällä käsitellyt seinät luovat kivan kontrastin. Keittiöksi asennettiin ideal keittiöiden keittiö ilman vetimiä. Mustissa kivitasoissa on kullan värisiä hippuja, jotka sointuvat hyvin kultaisen välitila-laatoituksen kanssa. Kivitason asentajat tulivat ideal-kettiöiltä. Laatat laattapisteestä. Olohuoneeseen rakennettiin mittojen mukaan rouhea lauta-penkki, jonka istuinosat nousevat. Pienessä mökissä on aina lisätarvetta säilytystiloille. Pieneen varastoon asennettiin lämmitysjärjestelmä ja Biolanin polttava WC.
Kylppäristä purettiin laatat ja kipsilevyt seinistä ,irrotettiin kalusteet, piikattiin kaivo auki ja yhdistettiin siihen pesukoneen poisto. Kuivausmestarit kävivät kuivattelemassa ja sitten päästiin tekemään kaadot, levyttämään ja vesieristämään. Katto laskettiin alas, jotta alun perin pinnassa olleet putket saatiin vedettyä piilossa. Kipsilevykaton sijaan asiakas valitsi valkovahatun, kosteutta kestävä paneelin. Asiakas valitsi pieneen kylpyhuoneeseen sopivat vaaleat laatat. Vanha pönttö oli vielä hyvässä kunnossa, joten se asennettiin takaisin. Muut kalusteet, hanat ja suihku uusittiin. Pistorasiat vaihdettiin vikavirtasuojattuihin. Putkityöt teki kohteessa AE-putki ja sähköt Sähkömiksu.
Kerrostaloyhtiön porraskäytävien akustiikkalevyt olivat kokeneet kovia. Varsinkin muutettaessa levyt tahtovat kolhiintua ja saavat taloyhtiön yleiset tilat näyttämään nuhjuisilta. Vaihdettiin pelkästään kolhiintuneet ja likaiset levyt uusiin, koska ehjät olivat säilyttäneet hyvin värinsä. Devilsin asennusliima on sen verran hurjaa tavaraa, että saatiin tosissaan rapsutella sitä irti katosta, jotta saadaan puhdas pohja uusien asentamiselle. Parafonin Royal Viva A akustiikkalevyt ja Devil’s asennusliima noudettiin Inlookilta Herttoniemestä. Levyjä asentaessa on tärkeää käyttää valkoisia käsineitä, jottei levyihin jää sormenjälkiä.
Kylpyhuoneremontti kosteusvaurion takia. Kohteessa purettiin laatat, irrotettiin kalusteet, piikattiin kaivo auki, jotta saatiin pesukoneen poisto yhdistettyä suoraan kaivoon. Kuivausmestarit kävivät kuivattelemassa pitkän kaavan kautta, koska lattia oli tosissaan imenyt kosteutta. Seinät levytettiin, tehtiin kaadot ja vesieristys. Laatoiksi valikoitui pieneen kylpyhuoneeseen sopivat vaaleat seinälaatat. Kontrastina harmaa lattia. Katto maalattiin. Kaikki kalusteet uusittiin, myös wc-istuin, koska se oli valettu aikoinaan paikalleen, eikä sitä saatu ehjänä irti.
Useamman erillistalon kohteessa rakennukset olivat saaneet pintaansa home-pilkkuja enemmän ja vähemmän. Käsipelillä ja homeenpoistoaineella saatiin pilkut poistettua. Rakennukset ovat kuin vastamaalattuja käsittelyn jälkeen. Vioittuneet rimat vaihdettiin ja maalattiin. Myös pergolat saivat pintaansa uutta väriä.
Neljän porrasaulan remontointi Vantaalla. Työ aloitettiin poistamalla kaikki akustiikkalevyt. Levyt olivat vuosien saatossa pölyyntyneet, likaantuneet ja vioittuneet. Harmaiden akustiikkalevyjen tilalle asennettiin Inlookilta ostetutvalkoiset Parafonin Viva-30 A levyt . Liimaa ei tarvittu, koska levyt asennettiin kiskoihin. Aulojen seinistä poistettiin kaikki taulut ja kyltit, pestiin seinät ja hiottiin metalliset ovet. Poistettiin vanhat, tummat kulmalistat sekä muoviset lattialistat. Oviin Tikkurilan Panssari Akvaa ja seiniin Luja 20-maalia. Myös hissin ovien alaosasta hiottiin ruoste pois ja päälle Panssaria. Porrasaulan seinien kulmaan taloyhtiön hallitus valitsi alumiiniset kulmalistat. Harmaat muovilistat asennettiin Tixo-liimalla. Vioittuneet linoleumlaatat irrotettiin, lattiat tasoiteltiin ja uudet linoleumlaatat asennettiin paikalleen. Ulko-ovet pestiin, hiottiin ja maalattiin molemmin puolin. Oven ylä-puolella oleva ilmanvaihtorítilä puhdistettiin, ettei uudet, valkoiset akustiikkalevyt likaannu. Lopuksi tietysti siivottiin, asennettiin taulut ja kyltit. Ostettiin rikkoutuneiden korkkitaulujen ja irrotettujen väestönsuojatarrojen tilalle uudet.
Roskakatoksen uusiminen isompaan pienessä taloyhtiössä. Taloyhtiön hallitus antoi mitat ja kertoi millaisen katoksen haluavat. Piirrettiin kuvat ja rakennettiin kuvien mukainen katos. Kattomateriaali huopa. Koska talvi yllätti rakentajat, julkisivu-laudat pohjustetiin Tikkurilan Valtti-pohjusteella ja maalattiin pohjiin hallillamme Nurmijärvellä. Seuraavana keväänä tehtiin maalaus loppuun. Nyt taloyhtiön katokseen mahtuu useampi astia kierrätettävälle jätteelle sekä piha-työkalut.
Huoneistoremontti Vantaalle. Asunto meni remontin jälkeen myyntiin. Välittäjä sai tehtyä kaupat heti ensimmäisellä näytöllä. Keittiön kaappien ovet ja laatikoiden etulevyt uusittiin valkoisiin, korkeakiiltoisiin oviin. Ovet toimivat ponnahdussalvoilla. Keittiön katto ja seinät maalattiin sekä lattia puhdistettiin. Asennettiin uusi jää-pakastinkaappi, mikro, erillisliesi ja erillisuuni sekä liesituuletin. Sauna uusittiin panelointia myöten Paneliksi valikoitui Cellon valkoiseksi käsitelty saunapaneeli. Lauteet on tehty valmiista laude-elementistä. Kiukaalle tehtiin tukevampi takunen ja asennettiin uusi kiuas. Saunaan ovi on Cellon satiini-lasiovi. Kattoon asennettiin tunnelmallinen valokuitusarja, Kylpyhuoneen peltikatto karhennettiin ja maalattiin Tikkurilan panssari-Akvalla. Laatoitus pestiin höyrypesurillla ja uusittiin muutama seinälaatta. Hurjan näköinen muovimatto pestiin niinikään höyrypesurilla ja käsipelillä. Asennettiin uusi valaisinkaappi ja kääntyvä suihkuseinä. Olohuoneen seinät maalattiin ja lattia pestiin sekä vahattiin. Parvekelasit ja koko asunnon ikkunat pestiin. Kynnykset lakattiin. Makuuhuoneesta maalattiin seinät ja vaihdettiin vanhan vaatekaapin tilalle uusi. Sähkötyöt EPS-tekniikka Oy.
16 asunnon taloyhtiön julkisivu-remontti. Puisten osien homepesu ja maalaus kahteen kertaan. Vaurioituneet ulkoverhouslaudat poistettiin. Tilalle asennettiin uudet, valtti-pohjusteella käsitellyt julkisivulaudat.
Taloyhtiön kattoterassi purettu, vaihdettu terassiruuvit säätä kestäviin ja lyhyempiin. Pidemmät ruuat vioittaneet katon bitumia, josta syntynyt kosteusongelma talon rakenteisiin. Bitumilla korjattiin ruuvien aiheuttamat reiät. Taloyhtiön julkisivun metalliosia maalattu. Kodinhoitohuone oli liian tiivis. Ovea ei voinut pitää kiinni, koska koneellinen ilmanvaihto aiheutti äänihaitan liian tiiviissä huoneessa. Korjauksena tehtiin lisää ilmanvaihtoa kustannustehokkaasti.